Návrh efektivního řešení procesu scezování pro minipivovary
Show full item record
No preview available
|
Title:
|
Návrh efektivního řešení procesu scezování pro minipivovary |
| Author: |
Franců, Eliška
|
| Advisor: |
Žaludek, Milan
|
|
Abstract:
|
Bakalářská práce se zabývá procesem scezování při výrobě piva se zaměřením na konstrukční a technologické faktory, které ovlivňují jeho efektivitu. V teoretické části jsou popsány principy koláčové filtrace, funkce jednotlivých prvků scezovací nádoby a vliv surovinových a biochemických proměnných. Praktická část analyzuje provozní data z minipivovaru, kde byly sledovány rozdíly v průběhu scezování u šesti pivních stylů. Na základě výsledků byly navrženy dvě varianty konstrukčního řešení scezovací nádoby - jedna pro optimalizaci stávajícího provozu, druhá pro domácí použití. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/58160
|
|
Date:
|
2025-01-02 |
|
Availability:
|
Bez omezení |
|
Department:
|
Ústav výrobního inženýrství |
|
Discipline:
|
- |
Citace závěřečné práce
Files in this item
|
There are no files associated with this item.
|
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account