Návrh efektivního řešení procesu scezování pro minipivovary
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Návrh efektivního řešení procesu scezování pro minipivovary |
| Autor: |
Franců, Eliška
|
| Vedoucí: |
Žaludek, Milan
|
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá procesem scezování při výrobě piva se zaměřením na konstrukční a technologické faktory, které ovlivňují jeho efektivitu. V teoretické části jsou popsány principy koláčové filtrace, funkce jednotlivých prvků scezovací nádoby a vliv surovinových a biochemických proměnných. Praktická část analyzuje provozní data z minipivovaru, kde byly sledovány rozdíly v průběhu scezování u šesti pivních stylů. Na základě výsledků byly navrženy dvě varianty konstrukčního řešení scezovací nádoby - jedna pro optimalizaci stávajícího provozu, druhá pro domácí použití. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/58160
|
|
Datum:
|
2025-01-02 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav výrobního inženýrství |
|
Studijní obor:
|
- |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
|
K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.
|
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet