Návrh efektivního řešení procesu scezování pro minipivovary

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Návrh efektivního řešení procesu scezování pro minipivovary

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Návrh efektivního řešení procesu scezování pro minipivovary
Autor: Franců, Eliška
Vedoucí: Žaludek, Milan
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá procesem scezování při výrobě piva se zaměřením na konstrukční a technologické faktory, které ovlivňují jeho efektivitu. V teoretické části jsou popsány principy koláčové filtrace, funkce jednotlivých prvků scezovací nádoby a vliv surovinových a biochemických proměnných. Praktická část analyzuje provozní data z minipivovaru, kde byly sledovány rozdíly v průběhu scezování u šesti pivních stylů. Na základě výsledků byly navrženy dvě varianty konstrukčního řešení scezovací nádoby - jedna pro optimalizaci stávajícího provozu, druhá pro domácí použití.
URI: http://hdl.handle.net/10563/58160
Datum: 2025-01-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav výrobního inženýrství
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet