Vliv použité mouky na kvalitu bezlepkových koblih
Show full item record
No preview available
|
Title:
|
Vliv použité mouky na kvalitu bezlepkových koblih |
| Author: |
Jurčová, Lucie
|
| Advisor: |
Burešová, Iva
|
|
Abstract:
|
Tato diplomová práce se zabývá vlivem použité mouky na kvalitu bezlepkových koblih. V experimentální části byly hodnoceny čtyři typy přirozeně bezlepkových mouk a jejich vzájemné směsi. Koblihy byly připraveny z odpalovaného těsta, přičemž mléčné složky byly nahrazeny bezlaktózovou variantou s ohledem na častou kombinaci celiakie a laktózové intolerance. Během zpracování byly sledovány fyzikální vlastnosti syrového i tepelně upraveného těsta - hmotnost, tloušťka a textura měřená pomocí texturometru. Výsledky ukázaly, že nejlepší vlastnosti z hlediska objemu, konzistence a pevnosti dosáhly koblihy připravené ze směsi pohankové a rýžové mouky. Zjištění mohou sloužit jako podklad pro vývoj kvalitnějších bezlepkových pekařských výrobků. Klíčová |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/58381
|
|
Date:
|
2025-01-01 |
|
Availability:
|
Bez omezení |
|
Department:
|
Ústav technologie potravin |
|
Discipline:
|
- |
Citace závěřečné práce
Files in this item
|
There are no files associated with this item.
|
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account