Vliv použité mouky na kvalitu bezlepkových koblih

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv použité mouky na kvalitu bezlepkových koblih

Show full item record

No preview available
Title: Vliv použité mouky na kvalitu bezlepkových koblih
Author: Jurčová, Lucie
Advisor: Burešová, Iva
Abstract: Tato diplomová práce se zabývá vlivem použité mouky na kvalitu bezlepkových koblih. V experimentální části byly hodnoceny čtyři typy přirozeně bezlepkových mouk a jejich vzájemné směsi. Koblihy byly připraveny z odpalovaného těsta, přičemž mléčné složky byly nahrazeny bezlaktózovou variantou s ohledem na častou kombinaci celiakie a laktózové intolerance. Během zpracování byly sledovány fyzikální vlastnosti syrového i tepelně upraveného těsta - hmotnost, tloušťka a textura měřená pomocí texturometru. Výsledky ukázaly, že nejlepší vlastnosti z hlediska objemu, konzistence a pevnosti dosáhly koblihy připravené ze směsi pohankové a rýžové mouky. Zjištění mohou sloužit jako podklad pro vývoj kvalitnějších bezlepkových pekařských výrobků. Klíčová
URI: http://hdl.handle.net/10563/58381
Date: 2025-01-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account