Vliv použité mouky na kvalitu bezlepkových koblih

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv použité mouky na kvalitu bezlepkových koblih

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv použité mouky na kvalitu bezlepkových koblih
Autor: Jurčová, Lucie
Vedoucí: Burešová, Iva
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá vlivem použité mouky na kvalitu bezlepkových koblih. V experimentální části byly hodnoceny čtyři typy přirozeně bezlepkových mouk a jejich vzájemné směsi. Koblihy byly připraveny z odpalovaného těsta, přičemž mléčné složky byly nahrazeny bezlaktózovou variantou s ohledem na častou kombinaci celiakie a laktózové intolerance. Během zpracování byly sledovány fyzikální vlastnosti syrového i tepelně upraveného těsta - hmotnost, tloušťka a textura měřená pomocí texturometru. Výsledky ukázaly, že nejlepší vlastnosti z hlediska objemu, konzistence a pevnosti dosáhly koblihy připravené ze směsi pohankové a rýžové mouky. Zjištění mohou sloužit jako podklad pro vývoj kvalitnějších bezlepkových pekařských výrobků. Klíčová
URI: http://hdl.handle.net/10563/58381
Datum: 2025-01-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet