Vliv skladování na oxidaci tuků u sušeného hovězího masa

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv skladování na oxidaci tuků u sušeného hovězího masa

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv skladování na oxidaci tuků u sušeného hovězího masa
Autor: Suchánková, Markéta
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá vlivem skladování na oxidaci lipidů u sušeného hovězího masa. Byly sledovány změny v oxidační stabilitě pomocí metod TBARS a DSC, stejně jako fyzikálně-chemické a senzorické vlastnosti výrobků. Výsledky ukázaly, že během pěti měsíců skladování nedošlo ke statisticky významným změnám oxidace lipidů, avšak byly zaznamenány rozdíly mezi jednotlivými vzorky. Práce přináší přehled o stabilitě sušeného masa při dlouhodobém skladování a poukazuje na vliv složení tuků a technologického zpracování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/58395
Datum: 2025-01-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit

K tomuto záznamu nejsou připojeny žádné soubory.

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet