Vliv skladování na oxidaci tuků u sušeného hovězího masa

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv skladování na oxidaci tuků u sušeného hovězího masa

Show full item record

No preview available
Title: Vliv skladování na oxidaci tuků u sušeného hovězího masa
Author: Suchánková, Markéta
Advisor: Lapčíková, Barbora
Abstract: Diplomová práce se zabývá vlivem skladování na oxidaci lipidů u sušeného hovězího masa. Byly sledovány změny v oxidační stabilitě pomocí metod TBARS a DSC, stejně jako fyzikálně-chemické a senzorické vlastnosti výrobků. Výsledky ukázaly, že během pěti měsíců skladování nedošlo ke statisticky významným změnám oxidace lipidů, avšak byly zaznamenány rozdíly mezi jednotlivými vzorky. Práce přináší přehled o stabilitě sušeného masa při dlouhodobém skladování a poukazuje na vliv složení tuků a technologického zpracování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/58395
Date: 2025-01-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account