Vliv skladování na oxidaci tuků u sušeného hovězího masa
Show full item record
No preview available
|
Title:
|
Vliv skladování na oxidaci tuků u sušeného hovězího masa |
| Author: |
Suchánková, Markéta
|
| Advisor: |
Lapčíková, Barbora
|
|
Abstract:
|
Diplomová práce se zabývá vlivem skladování na oxidaci lipidů u sušeného hovězího masa. Byly sledovány změny v oxidační stabilitě pomocí metod TBARS a DSC, stejně jako fyzikálně-chemické a senzorické vlastnosti výrobků. Výsledky ukázaly, že během pěti měsíců skladování nedošlo ke statisticky významným změnám oxidace lipidů, avšak byly zaznamenány rozdíly mezi jednotlivými vzorky. Práce přináší přehled o stabilitě sušeného masa při dlouhodobém skladování a poukazuje na vliv složení tuků a technologického zpracování. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/58395
|
|
Date:
|
2025-01-01 |
|
Availability:
|
Bez omezení |
|
Department:
|
Ústav technologie potravin |
|
Discipline:
|
- |
Citace závěřečné práce
Files in this item
|
There are no files associated with this item.
|
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account