Přídavek definovaných stabilizátorů na jakost tvarohových koláčů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Přídavek definovaných stabilizátorů na jakost tvarohových koláčů

Show full item record

No preview available
Title: Přídavek definovaných stabilizátorů na jakost tvarohových koláčů
Author: Miklová, Libuše
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: Práce je především praktického charakteru. Zabývá se výrobou domácích svatebních koláčků. Hlavně jde o porovnání kvality tvarohu, konkrétně zabránění uvolňování syrovátky s použitím vhodného stabilizátoru. Dosud byla výroba realizována bez přídavku stabilizátoru, což zhoršovalo senzorickou jakost koláčů. Dále zde popisuji fyzikální i chemické vlastnosti mouky, porovnání pšeničné a žitné mouky a jejich použití při pekárenské výrobě. Složení použitých surovin je popsáno do podrobností. Zmiňuji se také o tom, že stabilizátory jsou vyrobeny z modifikovaných škrobů používaných v pekárenském průmyslu. Část bakalářské práce se věnuje i chemickým a biochemickým změnám v kvasech a těstech při výrobě pečiva.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6031
Date: 2008-06-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 8011


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
miklová_2008_bp.pdf 8.313Mb PDF View/Open
miklová_2008_vp.doc 44.5Kb Microsoft Word View/Open
miklová_2008_op.doc 51.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account