Sociálně - patologické jevy u klientek výchovného ústavu (zkušenosti nezletilých matek z Výchovného ústavu v Černovicích)

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sociálně - patologické jevy u klientek výchovného ústavu (zkušenosti nezletilých matek z Výchovného ústavu v Černovicích)

Show full item record

No preview available
Title: Sociálně - patologické jevy u klientek výchovného ústavu (zkušenosti nezletilých matek z Výchovného ústavu v Černovicích)
Author: Kos, Martin
Advisor: Chudý, Štefan
Abstract: V této práci se zabývám otázkou zkušeností klientek VÚ Černovice s alkoholickými nápoji. V teoretické části se věnuji poznatkům a problematice alkoholismu, které jsem získal z odborné literatury. V praktické části jsem použil základními informacemi o VÚ v Černovicích, kde jsem charakterizoval možnosti chodu VÚ a odchodu klientek z VÚ. Dále pak vzdělávání, využívání volného času a hodnocení matek (i bezdětných klientek). Součástí mé práce je také dotazník a výzkum. Jejich cílem bylo zjistit zkušenosti klientek (s dětmi i bezdětných) s alkoholickými nápoji a charakteristiku jejich dětství a v neposlední řadě se zde nachází hodnocení, vyhodnocení získaných údajů a jejich grafické zpracování. Na závěr své bakalářské práce jsem zařadil obrázkové přílohy na téma "Začarovaná rodina", které popisují rodiny klientek - matek.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6237
Date: 2008-05-27
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav pedagogických věd
Discipline: Sociální pedagogika
Grade for thesis and defense: B 6826


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kos_2008_bp.pdfBlocked 1.039Mb PDF
kos_2008_vp.doc 54Kb Microsoft Word View/Open
kos_2008_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account