Výroba taveného sýra s plísní na povrchu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Výroba taveného sýra s plísní na povrchu

Show full item record

No preview available
Title: Výroba taveného sýra s plísní na povrchu
Author: Bejblová, Martina
Advisor: Buňka, František
Abstract: Tato práce byla zaměřena na realizaci výroby taveného sýra s plísní na povrchu. První část práce je věnována obecné výrobě taveného sýra včetně popisu strojního zařízení i použité plísňové kultury Penicillium nalgiovense. Výroba taveného sýra byla realizována v laboratorních podmínkách v Kroměříži. Vyrobené tavené sýry byly analyzovány pomocí základních ukazatelů (obsah sušiny, tuku, pH, SH) a indexu proteolýzy (pomocí TCA). Dále byla provedena mikrobiální kontrola taveniny a senzorická analýza taveného sýra s plísní na povrchu. Vyrobený tavený sýr odpovídal teoretickým předpokladům mikrobiální i fyzikálně-chemické kontrole. Senzorická kontrola odhalila hořkou chuť sýra způsobenou pravděpodobně vysokou proteolýzou použité plísňové kultury.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6252
Date: 2008-06-02
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 7917


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
bejblová_2008_bp.pdfBlocked 835.7Kb PDF
bejblová_2008_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word View/Open
bejblová_2008_op.doc 51Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account