Hodnocení organoleptických vlastností pravých čajů

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Hodnocení organoleptických vlastností pravých čajů

Show full item record

No preview available
Title: Hodnocení organoleptických vlastností pravých čajů
Author: Tomancová, Anna
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: V teoretické části diplomové práce jsou popsány pravé čaje (černý, zelený, bílý, oolong a pu - erh), jejich výroba, chemické složení, vlastnosti a účinky na lidský organismus. Dále je uveden popis senzorické analýzy, použité metody senzorického hodnocení a statistické metody vyhodnocování výsledků senzorické analýzy (i multivariačními metodami). Experimentální část popisuje přípravu pravých čajů, metody stanovení jednotlivých organoleptických vlastností pravých čajů a podmínky dotazníkové akce. Ve výsledkové části je uvedeno vyhodnocení senzorického hodnocení barvy, vůně, chuti a celkové chutnosti 4 druhů (19 vzorků) pravých čajů. Dále je zde vyhodnocení chuti a celkové chutnosti černých a zelených čajů s přídavky senzoricky aktivních látek (sacharosa, mléko) a výsledky hodnocení doznívání hořké (černé a zelené čaje) a trpké (černé, zelené a bílé čaje) chuti. V poslední části je statistické vyhodnocení dotazníkové akce. Závěr shrnuje výsledky senzorického hodnocení pravých čajů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6644
Date: 2008-05-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 8075


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
tomancová_2008_dp.pdf 1.042Mb PDF View/Open
tomancová_2008_vp.doc 51.5Kb Microsoft Word View/Open
tomancová_2008_op.doc 51.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account