Výskyt kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Výskyt kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin

Show full item record

No preview available
Title: Výskyt kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin
Author: Krejčiříková, Tereza
Advisor: Doležalová, Magda
Abstract: Koliciny jsou antimikrobní proteiny s baktericidním účinkem proti blízce příbuzným druhům či rodům. Práce předkládá informace o základních vlastnostech kolicinů, zabývá se klasifikací a možnostmi detekce kolicinogenie. Escherichia coli je běžně izolovaná z různých druhů potravin. Tato práce se zaměřila na drůbeží mikroflóru a možnosti izolace kmenů E. coli. Sbírka kmenů izolovaných z potravin byla testována na produkci kolicinů či mikrocinů. U vybraných produkčních kmenů byla provedena typizace metodou PCR. Nejčastěji nalezené typy byly koliciny Ia a Y a mikrocin V.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6795
Date: 2008-06-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 7705


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
krejčiříková_2008_bp.pdf 1.458Mb PDF View/Open
krejčiříková_2008_vp.doc 38Kb Microsoft Word View/Open
krejčiříková_2008_op.doc 35Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account