Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin

Show full item record

No preview available
Title: Interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin
Author: Šomanová, Magda
Advisor: Janiš, Rahula
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na vypracování rešerše na téma interakce povrchově aktivních látek se základními složkami potravin. Interakce hlavních součástí potravin se surfaktanty je velmi rozsáhlé téma, proto je zde uveden pouze typ interakce emulgátorů se základními složkami mouky při výrobě pe-čiva. Práce se zabývá charakterizací základních typů povrchově aktivních látek, jejich strukturou, vlastnostmi a funkcí. Bylo zjištěno, že nejčastěji používané emulgátory v po-travinářství jsou monoacylglyceroly, diacylglyceroly a jejich deriváty. Dále je uveden popis základních složek potravin - bílkovin, lipidů, sacharidů a diskutovány typy jejich interakcí s neionogenními tenzidy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7092
Date: 2008-06-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 5435


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šomanová_2008_bp.pdf 1.113Mb PDF View/Open
šomanová_2008_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open
šomanová_2008_op.doc 46Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account