Stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích
Author: Nohálová, Zuzana
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Pro lidské zdraví jsou velmi důležité vitaminy. Jedním z nich je i riboflavin. Tato diplomová práce je zaměřena na stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích. Teoretická část pojednává o vitaminu B2 a o jeho vlastnostech. V praktické části byl vitamin B2 stanovován v syrovém kravském, kozím a ovčím mléce, v pasterovaném a znovu pasterovaném mléce, v mléce obnoveném a v syrovátce. Dále byl stanovován v sýrech a to v tvrdém sýru Eidam, tvarohu, Hermelínu, Nivě, Jadelu a v taveném sýru. Pro stanovení byla použita chromatografická metoda HPLC s UV detekcí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7139
Date: 2008-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 8059


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
nohálová_2008_dp.pdf 2.644Mb PDF View/Open
nohálová_2008_vp.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open
nohálová_2008_op.doc 36.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account