Potravinové alergie a intolerance na lepek a laktosu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Potravinové alergie a intolerance na lepek a laktosu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Zatloukalová, Ivana
dc.date.accessioned 2010-07-17T01:51:26Z
dc.date.available 2010-07-17T01:51:26Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7229
dc.description.abstract Ve své bakalářské práci jsem se zaměřila na alergie, jejich mechanismy a alergeny, které tento druh onemocnění vyvolávají. Dále byla pozornost věnována nepříznivým reakcím na potraviny tzv. "potravinové přecitlivělosti" a jejím klinickým projevům se zaměřením na onemocnění celiakii a intoleranci laktosy vyvolanými nesnášenlivostí lepku a laktosy. cs
dc.format 58 s., 9 s. příloh cs
dc.format.extent 713264 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Alergie cs
dc.subject alergeny cs
dc.subject potravinová přecitlivělost cs
dc.subject lepek cs
dc.subject celiakie cs
dc.subject laktosa cs
dc.subject intolerance cs
dc.subject Allergy en
dc.subject allergens en
dc.subject food hypersensitiveness en
dc.subject glutene en
dc.subject coeliac disease en
dc.subject lactose en
dc.subject intolerance en
dc.title Potravinové alergie a intolerance na lepek a laktosu cs
dc.title.alternative Food allergies, glutene and lactose intolerance en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňková, Leona
dc.date.accepted 2008-06-12
dc.description.abstract-translated In my bachelor thesis I focused on allergies, their mechanisms and diseases caused by allergens. Attention was also paid to adverse reactions to food, so-called "food hypersensitiveness" and its clinical manifestations focusing on coeliac disease and lactose intolerance caused by glutene and lactose intolerance. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7998
dc.date.assigned 2007-11-21
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
zatloukalová_2008_bp.pdfBlocked 696.5Kb PDF View/Open
zatloukalová_2008_vp.doc 45Kb Microsoft Word View/Open
zatloukalová_2008_op.doc 35.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account