Využití probiotických mikroorganizmů při produkci fermentovaných mléčných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití probiotických mikroorganizmů při produkci fermentovaných mléčných výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Využití probiotických mikroorganizmů při produkci fermentovaných mléčných výrobků
Author: Žižková, Zuzana
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Bakalářská práce teoreticky popisuje výrobu zakysaných mléčných výrobků a možnosti využití probiotických kmenů při jejich výrobě. Definuje pojem probiotické mikroorganismy a popisuje mechanismus účinku probiotik a prebiotik na lidské zdraví. Srovnává vhodnost konzumace zakysaných mléčných výrobků s probiotickými kulturami a probiotických preparátů. Charakterizuje bakterie mléčného kvašení a popisuje vlastnosti čistých mlékařských kultur.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7497
Date: 2008-06-02
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 7832


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
žižková_2008_bp.pdf 570.7Kb PDF View/Open
žižková_2008_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word View/Open
žižková_2008_op.doc 77Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account