Využití probiotických mikroorganizmů při produkci fermentovaných mléčných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití probiotických mikroorganizmů při produkci fermentovaných mléčných výrobků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Žižková, Zuzana
dc.date.accessioned 2010-07-17T03:37:18Z
dc.date.available 2010-07-17T03:37:18Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7497
dc.description.abstract Bakalářská práce teoreticky popisuje výrobu zakysaných mléčných výrobků a možnosti využití probiotických kmenů při jejich výrobě. Definuje pojem probiotické mikroorganismy a popisuje mechanismus účinku probiotik a prebiotik na lidské zdraví. Srovnává vhodnost konzumace zakysaných mléčných výrobků s probiotickými kulturami a probiotických preparátů. Charakterizuje bakterie mléčného kvašení a popisuje vlastnosti čistých mlékařských kultur. cs
dc.format 46 s. cs
dc.format.extent 584491 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Probiotika cs
dc.subject prebiotika cs
dc.subject bakterie mléčného kvašení cs
dc.subject fermentované mléčné výrobky cs
dc.subject Probiotics en
dc.subject prebiotics en
dc.subject lactic acid bacteria en
dc.subject fermented milk products en
dc.title Využití probiotických mikroorganizmů při produkci fermentovaných mléčných výrobků cs
dc.title.alternative Advantage of probiotics microorganisms for production fermented dairy products en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Prodělalová, Jana
dc.date.accepted 2008-06-19
dc.description.abstract-translated This bachelor paper theoretical establish production fermented milk products and facilities make use of probiotics at dairy processing. Probiotic microorganisms are defined and mechanism of effect by probiotics and prebiotics for human health is described. Advisable of consumption fermented milk products with probiotic microorganisms and probiotic preparations is compared. Lactic acid bacteria are characterized and features of pure milk cultures are established. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7832
dc.date.assigned 2007-11-22
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
žižková_2008_bp.pdf 570.7Kb PDF View/Open
žižková_2008_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word View/Open
žižková_2008_op.doc 77Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account