Vliv zinku a mědi na chemické složení zeleniny

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Vliv zinku a mědi na chemické složení zeleniny

Show full item record

No preview available
Title: Vliv zinku a mědi na chemické složení zeleniny
Author: Čepelová, Jana
Advisor: Rop, Otakar
Abstract: Cílem diplomové práce bylo sledování vlivu půdního zinku a mědi na vybrané ukazatele jakosti plodů rajčat. Byla zvolena odrůda rajčat Domino F1, jejíž rostliny byly vypěstovány v plastových vegetačních nádobách. Plody byly sklizeny v konzumní zralosti a byl v nich stanoven obsah sušiny, organických kyselin, fosforu a dusíku. Součástí diplomové práce je rozsáhlý literární přehled týkající se chemického složení zeleniny, především rajčat, a nutričního významu zeleniny a rajčat v lidské stravě. Dále je pojednáno o mikroelementech v rostlinách zejména o mědi a zinku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7567
Date: 2008-07-15
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 8039


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
čepelová_2008_dp.pdf 1.266Mb PDF View/Open
čepelová_2008_vp.doc 31.5Kb Microsoft Word View/Open
čepelová_2008_op.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account