Faktory ovlivňující kvalitu vína

DSpace Repository

Language: English čeština 

Faktory ovlivňující kvalitu vína

Show full item record

No preview available
Title: Faktory ovlivňující kvalitu vína
Author: Nádvorníková, Lenka
Advisor: Valášek, Pavel
Abstract: Bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňující kvalitu vína. V první kapitole je popsána stručně historie vinařství u nás a následně jsou uvedeny vinařské oblasti a podoblasti v České republice. Dále je popsáno chemické složení hroznu a technologie výroby červených a bílých vín. Je objasněn pojem hodnocení vína fyzikálně-chemickou metodou a senzorické hodnocení - jsou popsány jednotlivé posuzované znaky. Převážná část je věnována faktorům, které mohou ovlivnit výslednou kvalitu vín. A to jednak klimatickými či půdními podmínkami, tak hlavně vadami a nemocemi vína.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8341
Date: 2009-05-28
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 12776


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
nádvorníková_2009_bp.pdf 5.727Mb PDF View/Open
nádvorníková_2009_vp.doc 37.5Kb Microsoft Word View/Open
nádvorníková_2009_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account