Jod v potravinách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Jod v potravinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fišera, Miroslav
dc.contributor.author Bartošová, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-17T11:57:04Z
dc.date.available 2010-07-17T11:57:04Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8360
dc.description.abstract Práce je zaměřena na analýzu distribuce jodu v přírodě, v potravinových řetězcích, na transport jodu do lidského těla a na možnosti identifikace jodu v potravinových a biologických vzorcích. Z analýzy vyplývá, že přísun jodu do lidského organismu není optimální a vyžaduje další řešení ve formě obohacování potravin jodem. Rovněž bylo zjištěno, že základní identifikační metody stanovení jodu se dynamicky rozvíjejí, a to jak na kvalitativní, tak i na kvantitativní úrovni. cs
dc.format 40 cs
dc.format.extent 695992 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject jod cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject výskyt cs
dc.subject metody identifikac cs
dc.subject Iodine en
dc.subject food en
dc.subject occurrence en
dc.subject identification methods en
dc.title Jod v potravinách cs
dc.title.alternative Iodine in food en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2009-06-10
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on analysis of iodine distribution in nature, in food chains, on the transfer of iodine into the human body, on methods of identification of iodine in food and biological samples. The analysis shows that transfer of iodine into the human body is not the best solution; it is necessary to use a different method, i.e. food enriched with iodine. It was also stated that the basic identification methods of iodine determination are being developed dynamically, both on qualitative and quantitative level. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12774
dc.date.assigned 2009-02-20
utb.result.grade B
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
bartošová_2009_bp.pdfBlocked 679.6Kb PDF View/Open
bartošová_2009_vp.doc 48.5Kb Microsoft Word View/Open
bartošová_2009_op.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account