Stanovení vitamínů B v sýrech

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení vitamínů B v sýrech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Kratinová, Gabriela
dc.date.accessioned 2010-07-17T14:43:17Z
dc.date.available 2010-07-17T14:43:17Z
dc.date.issued 2009-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8667
dc.description.abstract Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vitamínů B-komplexu v mléčných výrobcích, převážně v sýrech. Teoretická část se věnuje popisu vitamínů B-komplexu, složením mléka a rozdělením sýrů. V praktické části byly stanoveny některé z vitamínů B-komplexu ve vy-braných druzích sýrů, např. Eidam, Ementál, Niva, Jadel a Bystřický tvaroh. Pro analýzu byla vybrána metoda HPLC s UV/VIS detekcí. cs
dc.format 89 s., 13 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 1471896 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vitamíny B-komplexu cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject mléko cs
dc.subject sýr cs
dc.subject UV/VIS cs
dc.subject vitamines B-complex en
dc.subject HPLC en
dc.subject milk en
dc.subject cheese en
dc.subject UV/VIS en
dc.title Stanovení vitamínů B v sýrech cs
dc.title.alternative Determination of vitamine B in cheeses en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Růžičková, Jana
dc.date.accepted 2009-06-03
dc.description.abstract-translated This thesis was focused on assesment vitamines B-complex in milk products, mainly in czech cheeses. The theoretic part applies to description vitamines B-complex, milk com-position and dividing cheeses. Some of the vitamines B- complex was measured in choice kinds cheeses, e.g. Eidam, Emental, Niva, Jadel and Bystricky curd. To analysis the method HPLC with UV/VIS detection was choice. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12823
dc.date.assigned 2009-02-26
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
kratinová_2009_dp.pdf 1.403Mb PDF View/Open
kratinová_2009_vp.doc 30Kb Microsoft Word View/Open
kratinová_2009_op.doc 52Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account