Potraviny jako zdroj fluoru ve výživě.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Potraviny jako zdroj fluoru ve výživě.

Show full item record

No preview available
Title: Potraviny jako zdroj fluoru ve výživě.
Author: Michálková, Jitka
Advisor: Fišera, Miroslav
Abstract: Cílem této práce je analyzovat a popsat problematiku obsahu fluoru ve výživě člověka. Na jedné straně se práce zabývá nedostatečným množstvím fluoru v potravě a možnostmi jeho přidávání do jednotlivých potravin, tzv. fluoridací, na straně druhé však stojí závažnější a mnohem nebezpečnější problém, který spočívá v nadměrném množství fluoru a jeho slou-čenin v potravinách rostlinného i živočišného původu a následném ukládání v lidském or-ganizmu. Jsou zde popsány jednak příznaky a důsledky nízkého příjmu fluoru, ale i možné poškození organizmu důsledkem dlouhodobých vysokých dávek tohoto prvku nebo jeho sloučenin. Poslední část práce se zabývá analytickými metodami stanovením fluoru nejen v potravinách, ale i v krvi a moči.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8766
Date: 2009-05-26
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 12414


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
michálková_2009_bp.pdf 1.281Mb PDF View/Open
michálková_2009_vp.doc 48.5Kb Microsoft Word View/Open
michálková_2009_op.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account