Optimalizace PCR metody pro detekci Salmonella a E. coli

DSpace Repository

Language: English čeština 

Optimalizace PCR metody pro detekci Salmonella a E. coli

Show full item record

No preview available
Title: Optimalizace PCR metody pro detekci Salmonella a E. coli
Author: Koubská, Jana
Advisor: Doležalová, Magda
Abstract: V této práci byly přiblíženy nejpoužívanější metody molekulární biologie, z nichž největší pozornost byla věnována metodě PCR. O metodě PCR bylo pojednáno v teoretické části ve dvou samostatných kapitolách. Cílem praktické části bylo optimalizovat metodu PCR pro detekci Salmonella a E. coli. Byl sledován vliv annealingové teploty na výsledek detekce. Na základě optimalizace jednotlivých detekčních reakcí byla poté provedena paralelní detekce Salmonella a E. coli metodou multiplex PCR. Jelikož byly metodou multiplex PCR detekovány všechny specifické produkty, byla tato metoda aplikována na vzorky kuřecího masa a kuřecí kůže. Z uměle zaočkovaných vzorků byla DNA získána metodou povaření v PCR pufru. Použitím tohoto postupu v kombinaci s metodou multiplex PCR bylo umožněno současně detekovat bakterii Salmonella a E. coli.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8896
Date: 2009-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 12501


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
koubská_2009_dp.pdf 1.261Mb PDF View/Open
koubská_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
koubská_2009_op.doc 55.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account