Výroba škrobů a jejich využití v průmyslu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výroba škrobů a jejich využití v průmyslu

Show full item record

No preview available
Title: Výroba škrobů a jejich využití v průmyslu
Author: Chrvalová, Lucie
Advisor: Rieglová, Jana
Abstract: Práce se zabývá vlastnostmi a výrobou nativních škrobů. Hlavně tedy výrobou bramborového, pšeničného a kukuřičného škrobu. Dále je podrobně popsáno složení škrobnatých rostlin a jejich nároky na pěstování. Práce se zaměřuje i na jiné, méně známé škroby. Popsána je i současná situace českého škrobárenského průmyslu. Zabývá se důležitostí škrobu, její budoucností a perspektivním využíváním tohoto obnovitelného zdroje, stále rostoucím uplatňováním škrobů v potravinářském průmyslu a jejich vlivem na zdravou výživu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9010
Date: 2009-05-28
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 12781


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
chrvalová_2009_bp.pdf 1.051Mb PDF View/Open
chrvalová_2009_vp.doc 31.5Kb Microsoft Word View/Open
chrvalová_2009_op.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account