Stanovení antioxidantů pomocí HPLC - ECD

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení antioxidantů pomocí HPLC - ECD

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Březnická, Jitka
dc.date.accessioned 2010-07-17T21:42:15Z
dc.date.available 2010-07-17T21:42:15Z
dc.date.issued 2009-05-19
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9543
dc.description.abstract Cílem této diplomové práce je popsat antioxidanty a jejich biologickou účinnost. Mezi tyto látky se řadí vitamin C, vitamin E, karotenoidy (beta-karoten, lykopen, lutein), BHT, BHA a další. Antioxidanty mají pozitivní vliv na lidské zdraví. Tyto látky se nejčastěji stanovují metodou HPLC. Byly vypracovány vhodné postupy a optimální chromatografické podmínky pro detekci antioxidantů. cs
dc.format 101 cs
dc.format.extent 2789972 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject vitamin C cs
dc.subject beta-karoten cs
dc.subject lykopen cs
dc.subject lutein cs
dc.subject tokoferol cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject ECD cs
dc.subject vitamin C en
dc.subject beta-carotene en
dc.subject lycopene en
dc.subject lutein en
dc.subject tocopherol en
dc.subject HPLC en
dc.subject ECD en
dc.title Stanovení antioxidantů pomocí HPLC - ECD cs
dc.title.alternative Determination of antioxidants by HPLC-ECD en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2009-06-02
dc.description.abstract-translated The topic of this graduation theses was to describe antioxidants and their biologically activities. In these substances there can be found vitamin C, vitamin E, carotenoids as are beta-carotene, lycopene, lutein; BHT, BHA and others antioxidants. Antioxidants have a great benefit for human health. These substances are the most frequently determined by the metod HPLC. This metod has a wide range of usage and also affords very good results. Suitable procedures for assessment of optima chromatographic method of antioxidants were developed. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 10880
dc.date.assigned 2009-02-09
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
březnická_2009_dp.pdfBlocked 2.660Mb PDF View/Open
březnická_2009_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account