Stanovení antioxidantů pomocí HPLC - ECD

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení antioxidantů pomocí HPLC - ECD

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení antioxidantů pomocí HPLC - ECD
Author: Březnická, Jitka
Advisor: Kramářová, Daniela
Abstract: Cílem této diplomové práce je popsat antioxidanty a jejich biologickou účinnost. Mezi tyto látky se řadí vitamin C, vitamin E, karotenoidy (beta-karoten, lykopen, lutein), BHT, BHA a další. Antioxidanty mají pozitivní vliv na lidské zdraví. Tyto látky se nejčastěji stanovují metodou HPLC. Byly vypracovány vhodné postupy a optimální chromatografické podmínky pro detekci antioxidantů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9543
Date: 2009-05-19
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 10880


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
březnická_2009_dp.pdfBlocked 2.660Mb PDF
březnická_2009_op.doc 34Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account