Využití organických kyselin v potravinářském průmyslu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití organických kyselin v potravinářském průmyslu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Korcová, Markéta
dc.date.accessioned 2010-07-18T10:04:49Z
dc.date.available 2010-07-18T10:04:49Z
dc.date.issued 2009-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10985
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na využití organických kyselin v potravinářském průmyslu. Zabývá se obecnou charakteristikou vybraných organických kyselin, vymezuje způsoby po-užití organických kyselin jako potravinářských aditivních látek (konzervanty, antioxidanty, acidulanty a látky zvýrazňující chuť a vůni). Zaměřuje se na možné využití jednotlivých kyselin a jejich solí v mlékárenském a masném průmyslu. cs
dc.format 58 s. cs
dc.format.extent 889276 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject organické kyseliny cs
dc.subject potravinářský průmysl cs
dc.subject aditiva cs
dc.subject konzervanty cs
dc.subject antioxi-danty cs
dc.subject acidulanty cs
dc.subject látky zvýrazňující chuť a vůni cs
dc.subject mlékárenský průmysl cs
dc.subject masný průmysl cs
dc.subject organic acids en
dc.subject food industry en
dc.subject food additives en
dc.subject conservants en
dc.subject antioxidants en
dc.subject acidu-lants en
dc.subject the substances emphasizing the flavour and the taste en
dc.subject milk industry en
dc.subject meat-packing en
dc.title Využití organických kyselin v potravinářském průmyslu cs
dc.title.alternative The usage of the organic acids in the food industry en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lazárková, Zuzana
dc.date.accepted 2009-06-18
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the use of the organic acids in the food industry. It deals with the general characteristics of the organic acids chosen, it determines the different ways in which the organic acids are used as food additives (conservants, antioxidants, acidulants and the substances emphasizing the flavour and the taste). It concentrates on the possible use of the particular acids and their salts in the milk industry and in the meat-packing. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12967
dc.date.assigned 2009-02-20
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
korcová_2009_bp.pdf 868.4Kb PDF View/Open
korcová_2009_vp.doc 37Kb Microsoft Word View/Open
korcová_2009_op.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account