Stanovení antioxidantů ve víně

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení antioxidantů ve víně

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení antioxidantů ve víně
Author: Dobšíčková, Soňa
Advisor: Fišera, Miroslav
Abstract: Cílem této diplomové práce bylo otestovat možnosti stanovení antioxidantů ve víně pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Antioxidanty byly stanoveny metodou HPLC - ECD a HPLC - UV. Při HPLC - ECD byla jako mobilní fáze použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35. Při HPLC - UV byly pro stanovení použity 2 mobilní fáze. Jako mobilní fáze A byla použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35 a jako mobilní fáze B byla použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 50: 49,75: 0,25. Obě metody byly aplikovány na vybraných 6 vzorků vína.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11560
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 14555


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
dobšíčková_2010_dp.pdf 4.186Mb PDF View/Open
dobšíčková_2010_vp.pdf 39.66Kb PDF View/Open
dobšíčková_2010_op.doc 53.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account