Stanovení antioxidantů ve víně

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení antioxidantů ve víně

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fišera, Miroslav
dc.contributor.author Dobšíčková, Soňa
dc.date.accessioned 2010-07-18T22:47:08Z
dc.date.available 2010-07-18T22:47:08Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11560
dc.description.abstract Cílem této diplomové práce bylo otestovat možnosti stanovení antioxidantů ve víně pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie. Antioxidanty byly stanoveny metodou HPLC - ECD a HPLC - UV. Při HPLC - ECD byla jako mobilní fáze použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35. Při HPLC - UV byly pro stanovení použity 2 mobilní fáze. Jako mobilní fáze A byla použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 95: 49,65: 0,35 a jako mobilní fáze B byla použita směs voda: acetonitril: kyselina trifluoroctová v poměru 50: 49,75: 0,25. Obě metody byly aplikovány na vybraných 6 vzorků vína. cs
dc.format 127 s., 10 s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 4389688 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Klíčová slova: antioxidanty cs
dc.subject víno cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject chromatografie cs
dc.subject Keywords: antioxidants en
dc.subject wine en
dc.subject HPLC en
dc.subject chromatography en
dc.title Stanovení antioxidantů ve víně cs
dc.title.alternative Determination of antioxidants in wine en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2010-06-03
dc.description.abstract-translated The goal of this graduation theses was to test possibilities of antioxidants determination in wine using High Performance Liquid Chromatography. The HPLC - ECD and HPLC - UV methods have been used for antioxidants measurement. When applying HPLC method with ECD, mixture of water: acetonitrile: trifluoracetic acid (95: 49,65: 0,35) has been used as a mobile phase. When applying HPLC - UV, there were two mobile phases used. Mobile phase A was a mixture of water: acetonitrile: triflouoracetic acid (95: 49,65: 0,35). Mobile phase B was a mixture of water: acetonitrile: trifluoracetic acid (50: 49,75: 0,25). Both methods have been applied to six selected wine samples. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14555
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
dobšíčková_2010_dp.pdf 4.186Mb PDF View/Open
dobšíčková_2010_vp.pdf 39.66Kb PDF View/Open
dobšíčková_2010_op.doc 53.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account