Extrakce biologicky aktivních látek z jogurtu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Extrakce biologicky aktivních látek z jogurtu

Show full item record

No preview available
Title: Extrakce biologicky aktivních látek z jogurtu
Author: Obdržálková, Jaroslava
Advisor: Mrkvička, Vladimír
Abstract: V praktické části této jsou charakterizovány jogurty a jejich způsob výroby. Dále jsou zde také popsány látky podílející se na aromatu potravin. V praktické části této práce byla sledována aktivní kyselosti, titrační kyselost a také množ-ství biologicky aktivní látky v jogurtu v závislosti na době skladování. Aktivní kyselost měla až na osmý den skladování klesající tendenci až k pH 4,1. Titrační kyselost nakonec dosáhla v den spotřeby 668 SH u bílého jogurtu a 588 SH u jahodového jogurtu z původních 540 SH (resp. 450 SH) v první den skladování tohoto pokusu. Obsah většiny stanovených biologicky aktivních látek byl nejvyšší v osmém dni skladování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11598
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 14693


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
obdržálková_2010_dp.pdf 1.405Mb PDF View/Open
obdržálková_2010_vp.doc 36.5Kb Microsoft Word View/Open
obdržálková_2010_op.doc 43.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account