Analytické a senzorické hodnocení čokoládových výrobků

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Analytické a senzorické hodnocení čokoládových výrobků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa cs
dc.contributor.author Bartošková, Lenka cs
dc.date.accessioned 2010-07-19T00:30:41Z
dc.date.available 2010-07-19T00:30:41Z
dc.date.issued 2010-05-20 cs
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11731
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá popisem čokolády a čokoládových výrobků, jejich složením, výrobou a fyzikálně-chemickými a organoleptickými vlastnostmi. V praktické části jsou vyhodnoceny analytické vlastnosti (obsah vody, obsah tuku, jemnost, viskozita, hranice toku) a senzorické charakteristiky (lesk, tukový výkvět, chuť, pachy, textura) deseti druhů čokoládových hmot, tří druhů náplní a sedmi druhů čokoládových výrobků. Také je zpra-cována dotazníková akce o oblíbenosti čokoládových výrobků (150 respondentů). cs
dc.format 106 s., 5 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 5141032 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně cs
dc.rights Bez omezení cs
dc.subject čokoláda cs
dc.subject výroba cs
dc.subject analytické hodnocení cs
dc.subject senzorické charakteristiky cs
dc.subject dotazníková akce cs
dc.subject chocolate en
dc.subject production en
dc.subject analytical evaluation en
dc.subject sensory characteristics en
dc.subject questionnaire en
dc.title Analytické a senzorické hodnocení čokoládových výrobků cs
dc.title.alternative Analytical and Sensory Evaluation of Chocolate Products en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava cs
dc.date.accepted 2010-06-02 cs
dc.description.abstract-translated The thesis deals with the characterization of chocolate and chocolate products, their chemi-cal composition, production and physical-chemical and sensory properties. In the practical part, there are evaluated analytical properties (water content, fat content, fineness, viscos-ity, yield value) and sensory characteristics (shine, fat bloom, taste, off-flavour, texture) of ten chocolate masses, three fillings and seven chocolate products. The results of question-naire about chocolate products preferences (150 respondents) are also given. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15039
dc.date.assigned 2010-01-04 cs
utb.result.grade A
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
bartošková_2010_dp.pdf 4.902Mb PDF View/Open
bartošková_2010_vp.doc 45Kb Microsoft Word View/Open
bartošková_2010_op.doc 50.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account