Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka

Show full item record

No preview available
Title: Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka
Author: Popelková, Jana
Advisor: Humpolíček, Petr
Abstract: Cílem bakalářské práce bylo zmapovat stravování v jednotlivých oblastech Slovácka a jeho vývoj. Je zde pojednáno o historii zemědělství na Slovácku, jak se lidé zásobovali potravinami,jak je zpracovávali a uchovávali. Práce obsahuje přehled plodin a živočišných produktů pro tuto oblast typických. V neposlední řadě se dočteme o jídlech, která se vázala ke slavnostním příležitostem, jakými jsou svatba, křest, vánoční či velikonoční svátky, ale také nahlédneme do jídelníčku všedních dnů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12016
Date: 2010-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: A 16257


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
popelková_2010_bp.pdf 888.8Kb PDF View/Open
popelková_2010_vp.doc 35Kb Microsoft Word View/Open
popelková_2010_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account