Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka

Show simple item record

dc.contributor.advisor Humpolíček, Petr
dc.contributor.author Popelková, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-19T05:49:47Z
dc.date.available 2010-07-19T05:49:47Z
dc.date.issued 2010-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12016
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce bylo zmapovat stravování v jednotlivých oblastech Slovácka a jeho vývoj. Je zde pojednáno o historii zemědělství na Slovácku, jak se lidé zásobovali potravinami,jak je zpracovávali a uchovávali. Práce obsahuje přehled plodin a živočišných produktů pro tuto oblast typických. V neposlední řadě se dočteme o jídlech, která se vázala ke slavnostním příležitostem, jakými jsou svatba, křest, vánoční či velikonoční svátky, ale také nahlédneme do jídelníčku všedních dnů. cs
dc.format 43 cs
dc.format.extent 910182 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Slovácko cs
dc.subject tradiční pokrmy cs
dc.subject tradiční potraviny cs
dc.subject stravování cs
dc.subject Moravian Slovakia en
dc.subject traditional foods en
dc.subject traditional dishes en
dc.subject boarding en
dc.title Tradiční potraviny a pokrmy Slovácka cs
dc.title.alternative Traditional foods and dishes of Moravian Slovakia en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2010-06-15
dc.description.abstract-translated The goal of this thesis was to explore boarding in different areas of Moravian Slovakia and its development. There is treated of history of agriculture in Moravian Slovakia, as well as how to people victualed oneself, how they processed and kept the food. The thesis contains an overview of crops and animal products which are typical for this area. Finally, we will read about food which people ate during festive occasions as wedding, baptism, Christmas or Easter but also we will look into the everyday diet. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/136 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 16257
dc.date.assigned 2010-02-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
popelková_2010_bp.pdf 888.8Kb PDF View/Open
popelková_2010_vp.doc 35Kb Microsoft Word View/Open
popelková_2010_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account