Nutriční úroveň školního stravování v ČR

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Nutriční úroveň školního stravování v ČR

Show full item record

No preview available
Title: Nutriční úroveň školního stravování v ČR
Author: Dobrá, Iveta
Advisor: Družbíková, Helena
Abstract: Cílem práce bylo nutričně vyhodnotit jídelní lístky vybraných základních škol a provést dotazníkový průzkum mezi žáky na téma školní stravování. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že školní jídelny zabezpečují 35 % VDD pro celkovou energii, bílkoviny a tuky. Nedostačující je plnění sacharidů a rostlinných bílkovin pro chlapce 15 - 18 let. Z dotazníkového šetření bylo zjištěno, že žáci jsou spíše spokojeni s kvalitou školního stravování, což vyplývá z jejich spokojenosti s výběrem jídla, velikostí porcí nebo z četnosti vracení nedojedeného jídla zpět.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12556
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 15034


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
dobrá_2010_dp.pdf 1.038Mb PDF View/Open
dobrá_2010_op.doc 39Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account