Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu

Repozitář DSpace/Manakin

Přihlásit se

Jazyk: English čeština 

Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu
Autor: Šomanová, Magda
Vedoucí: Gál, Robert
Abstrakt: Cílem práce bylo stanovení nutričních parametrů masa tj. stanovení obsahu vody, schopnosti masa vázat přidanou vodu, celkového obsahu dusíkatých látek, extrakci tuku a stanovení textury. Vybrané druhy masa (pštrosí, perliččí a krůtí) byly zakoupeny na ekofarmě a skladovány v mrazícím zařízení při teplotě - 18°C. Dále bylo úkolem stanovit stravitelnost masa enzymatickou hydrolýzou pankreatinem, pepsinem a kombinovanou metodou u vybraných druhů, a to v tepelně upraveném mase.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12868
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěrečné práce a její obhajoby: B 15035


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šomanová_2010_dp.pdf 1.073Mb PDF Zobrazit/otevřít
šomanová_2010_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
šomanová_2010_op.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet