Stanovení vitaminu C v zelenině po tepelné úpravě

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení vitaminu C v zelenině po tepelné úpravě

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení vitaminu C v zelenině po tepelné úpravě
Author: Martinková, Zuzana
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: V práci je charakterizován vitamin C a kyselina askorbová, jeho vlastnosti, reaktivita, fyziologické působení, výskyt v potravinách a ztráty během technologického zpracování potravin. Je popsáno i tepelné zpracování potravin a chromatografické metody pro stanovení vitaminu C, se zaměřením na metodu HPLC. Praktická část je zaměřena na stanovení vitaminu C (kys.askorbové) v zelenině (brokolice, květák, paprika bílá, paprika červená, růžičková kapusta, listový špenát) před a po tepelné úpravě (vaření, vaření v páře, dušení, mikrovlnný ohřev) pomocí techniky HPLC/UV.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13295
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
martinková_2010_dp.pdf 927.5Kb PDF View/Open
martinková_2010_vp.doc 44Kb Microsoft Word View/Open
martinková_2010_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account