Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur

Show full item record

No preview available
Title: Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur
Author: Knéblová, Jana
Advisor: Lehocký, Marián
Abstract: Tato diplomová práce se zabývá popisem povrchových a elektrokinetických vlastností vybraných mikrobiálních systémů, které jsou přítomny v produktech mlékárenského průmyslu. Tyto mikroorganismy jsou Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus. Vlastnosti těchto mikroorganizmů byly studovány pomocí běžných metod sloužících k popisu povrchových a elektrokinetických vlastností. Mezi ně patří zejména studium adheze na polystyren, MATH test, MATS test a měření elektrokinetického (zeta potenciálu).
URI: http://hdl.handle.net/10563/13575
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 15734


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
knéblová_2010_dp.pdf 5.662Mb PDF View/Open
knéblová_2010_vp.doc 25Kb Microsoft Word View/Open
knéblová_2010_op.doc 61Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account