Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur

DSpace Repository

Language: English čeština 

Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lehocký, Marián
dc.contributor.author Knéblová, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-20T01:40:20Z
dc.date.available 2010-07-20T01:40:20Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/13575
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá popisem povrchových a elektrokinetických vlastností vybraných mikrobiálních systémů, které jsou přítomny v produktech mlékárenského průmyslu. Tyto mikroorganismy jsou Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus. Vlastnosti těchto mikroorganizmů byly studovány pomocí běžných metod sloužících k popisu povrchových a elektrokinetických vlastností. Mezi ně patří zejména studium adheze na polystyren, MATH test, MATS test a měření elektrokinetického (zeta potenciálu). cs
dc.format 73 s. cs
dc.format.extent 5937667 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus cs
dc.subject Streptococcus salivarius subsp. thermophilus cs
dc.subject povrchové vlastnosti cs
dc.subject zeta potenciál cs
dc.subject Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus en
dc.subject Streptococcus salivarius subsp. thermophilus en
dc.subject surface properties en
dc.subject zeta potential en
dc.title Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur cs
dc.title.alternative Surface and electrokinetic properties of yogurt culture bacteria en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kašpárková, Věra
dc.date.accepted 2010-06-02
dc.description.abstract-translated This diploma thesis is focused on description of the surface and electrokonetic properties of selected bacterial strains which are present in milk industry products. These microorganisms are Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus salivarius subsp. thermophilus. Their properties were studied by using of commonly available methods for the description of surface and electrokonetic properties. Selected methods were adhesion to polystyrene substrate, MATH test, MATS test and evaluation of electrokinetic (zeta) potential. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15734
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
knéblová_2010_dp.pdf 5.662Mb PDF View/Open
knéblová_2010_vp.doc 25Kb Microsoft Word View/Open
knéblová_2010_op.doc 61Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account