Kinetika hydrolyzačních procesů pivovarské biomasy

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Kinetika hydrolyzačních procesů pivovarské biomasy

Show full item record

No preview available
Title: Kinetika hydrolyzačních procesů pivovarské biomasy
Author: Veličková, Alena
Advisor: Buňka, František
Abstract: V této práci bylo sledováno 15 aminokyselin (asparagová kyselina, threonin, serin, glutamová kyseli-na, prolin, glycin, alanin, valin, izoleucin, leucin, fenylalanin, tyrozin, histidin, lysin a arginin) v pivo-varské biomase. Byl sledován vliv kyseliny chlorovodíkové a 20, 40 a 80% kyseliny mléčné na průběh hydrolyzačních křivek a hodnotu korekčních faktorů pro sledované aminokyseliny. Iontově-výměnnou chromatografií byl v automatickém analyzátoru AAA 400 stanoven obsah aminokyselin. Hydrolyzační křivky byly sestrojeny pomocí nelineární regrese za použití 13 hydrolyzačních intervalů. Na základě sestavených hydrolyzačních křivek byly vypočteny korekční faktory pro sledované aminokyseliny a použité kyseliny pro zvýšení přesnosti a spolehlivosti stanovení aminokyselin. Byl pozorován významný rozdíl v průběhu hydrolýzy pro použité koncentrace kyseliny mléčné ve srovnání s hydrolýzou pomocí HCl. Aplikace kyseliny mléčné v porovnání s hydrolýzou HCl menší výtěžek aminokyselin uvolněných z proteinů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13704
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 14588


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
veličková_2010_dp.pdf 2.199Mb PDF View/Open
veličková_2010_vp.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open
veličková_2010_op.doc 35Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account