Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína

Show full item record

No preview available
Title: Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína
Author: Ivičičová, Barbora
Advisor: Pachlová, Vendula
Abstract: V diplomové práci byly sledovány změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů během výroby a zrání vybraných révových vín. V práci je stručně popsána charakteristika révového vína a jeho vinifikace, charakteristika jablečno-mléčného kvašení a význam sledování obsahu biogenních aminů a volných aminokyselin v rámci lidského zdraví a organoleptických vlastností vína. Byla provedena analýza vinných vzorků pomocí automatického analyzátoru aminokyselin AAA 400. Výsledky byly zpracovány regresní analýzou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14561
Date: 2010-08-25
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 17256


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
ivičičová_2010_dp.pdf 3.480Mb PDF View/Open
ivičičová_2010_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open
ivičičová_2010_op.doc 36Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account