Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními

Show full item record

No preview available
Title: Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními
Author: Macháčková, Eva
Advisor: Gálová, Jitka
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá senzorickým porovnáním biočajů s čaji konvenčními. Práce v teoretické části popisuje historii firmy Sonnentor s.r.o., něco málo slov o ekologickém zemědělství, jeho právní úpravu, vývoj a rozvoj. Dále je uvedena charakteristika bioproduktů, jejich značení, požadavky a certifikace biopěstitelů. Seznámíme se s historií čaje, čajovníkem, jeho zpracováním, balením, přípravou a servírováním. Hlavním tématem bakalářské práce je firma Sonnentor s.r.o., takže v další části popisuje požadavky firmy Sonnentor s.r.o. na kvalitu výrobků, na dodavatele bylin, jejich pěstování, zpracování a sušení. Dále je uveden technologický postup firmy Sonnentor s.r.o., stroje a jednotlivé kontroly bylin. V poslední části se seznámíme se senzorickým hodnocením a jeho metodami. Praktická část popisuje přípravu čajů k senzorickému hodnocení. Dále je uvedeno vyhodnocení senzorického hodnocení vůně, barvy, chuti a preference jednotlivých druhů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14894
Date: 2011-08-04
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Technologie a řízení v gastronomii
Grade for thesis and defense: B


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
macháčková_2011_bp.pdf 6.664Mb PDF View/Open
macháčková_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
macháčková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account