Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gálová, Jitka
dc.contributor.author Macháčková, Eva
dc.date.accessioned 2012-03-09T02:30:28Z
dc.date.available 2012-03-09T02:30:28Z
dc.date.issued 2011-08-04
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14894
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá senzorickým porovnáním biočajů s čaji konvenčními. Práce v teoretické části popisuje historii firmy Sonnentor s.r.o., něco málo slov o ekologickém zemědělství, jeho právní úpravu, vývoj a rozvoj. Dále je uvedena charakteristika bioproduktů, jejich značení, požadavky a certifikace biopěstitelů. Seznámíme se s historií čaje, čajovníkem, jeho zpracováním, balením, přípravou a servírováním. Hlavním tématem bakalářské práce je firma Sonnentor s.r.o., takže v další části popisuje požadavky firmy Sonnentor s.r.o. na kvalitu výrobků, na dodavatele bylin, jejich pěstování, zpracování a sušení. Dále je uveden technologický postup firmy Sonnentor s.r.o., stroje a jednotlivé kontroly bylin. V poslední části se seznámíme se senzorickým hodnocením a jeho metodami. Praktická část popisuje přípravu čajů k senzorickému hodnocení. Dále je uvedeno vyhodnocení senzorického hodnocení vůně, barvy, chuti a preference jednotlivých druhů. cs
dc.format 70 s. cs
dc.format.extent 6988705 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Klíčová slova: biočaj cs
dc.subject bioprodukt cs
dc.subject ekologické zemědělství cs
dc.subject senzorické hodnocení cs
dc.subject vůně cs
dc.subject chuť cs
dc.subject barva a preference cs
dc.subject Keywords: organic tea en
dc.subject organic product en
dc.subject organic farming en
dc.subject sensory evaluation en
dc.subject aroma en
dc.subject taste en
dc.subject colour and preferences en
dc.title Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními cs
dc.title.alternative Organic Quality Tea Production and It's Sensory Comparison with Conventional Teas en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Růžičková, Jana
dc.date.accepted 2011-08-30
dc.description.abstract-translated This bachelor?s thesis deals with sensory comparison of organic and conventional teas. In the theoretical part, the history of the company Sonnentor s.r.o. is described; a few words on organic farming, its legal regulations and its development are said. Furthermore, organic products characteristics are discussed, their labelling, requirements and organic farmers certification. The tea and tea maker history is introduced, the tea?s processing, packaging, preparation and serving. The main focus of the bachelor?s work is the company Sonnentor s.r.o., thus in the next part of the paper the company's standards are described, regarding the quality of their products, the herbs suppliers, growing of the herbs, processing and drying.A technological procedure of the company Sonnentor s.r.o. is provided, their machinery and individual tests of herbs. In the last part we will speak about sensory evaluation and its methods. The practical part describes the preparation of teas for sensory evaluation. Also, the assessment of sensory evaluation of aroma, colour, taste and the preference of individual varieties is provided. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22729
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
macháčková_2011_bp.pdf 6.664Mb PDF View/Open
macháčková_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
macháčková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account