Analýza obsahu aminokyselin ve vybraných netradičních druzích cereálií

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Analýza obsahu aminokyselin ve vybraných netradičních druzích cereálií

Show full item record

No preview available
Title: Analýza obsahu aminokyselin ve vybraných netradičních druzích cereálií
Author: Hlaváčová, Tereza
Advisor: Lazárková, Zuzana
Abstract: V teoretické části diplomové práce je uveden význam cereálií z hlediska výživy a jsou zde popsány vybrané netradiční druhy cereálií. Dále se diplomová práce zabývá charakteristikou aminokyselin a rozebírá metody stanovení aminokyselin v cereáliích. V praktické části je popsána metodika a výsledky jednotlivých chemických analýz ? stanovení vlhkosti, popele, celkového obsahu dusíkatých látek. Vlastní stanovení obsahu aminokyselin bylo provedeno pomocí iontově-výměnné kapalinové chromatografie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15077
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 22612


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hlaváčová_2011_dp.pdf 1.657Mb PDF View/Open
hlaváčová_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
hlaváčová_2011_op.doc 98Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account