Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam

DSpace Repository

Language: English čeština 

Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mlček, Jiří
dc.contributor.author Svobodová, Blanka
dc.date.accessioned 2012-03-09T04:45:33Z
dc.date.available 2012-03-09T04:45:33Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15120
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo zpracovat problematiku jedlých květů, konkrétně luční květy rostlin. V práci jsou z pohledu zdravotního a gastronomického charakterizovány květy: čekanky obecné, smetanky lékařské, bezu černého, sedmikrásky chudobky, jetele plazivého, šalvěje luční, šťovíku kyselého, violky rolní, pažitky pobřežní a kozí brady. Praktická část diplomové práce hodnotí: antimikrobiální aktivitu, obsah polyfenolických látek a antioxi-dační aktivitu výše uvedených jedlých květů. cs
dc.format 65s., 2s. přílohy cs
dc.format.extent 2980041 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject jedlé květy cs
dc.subject botanický popis cs
dc.subject obsahové látky cs
dc.subject léčivé účinky cs
dc.subject antioxidanty cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject edible flowers en
dc.subject botanical description en
dc.subject substance content en
dc.subject healing en
dc.subject antioxidants en
dc.subject gastronomy en
dc.title Jedlé květy vybraných druhů planých rostlin a jejich zdravotní a gastronomický význam cs
dc.title.alternative Edible Flowers of Selected of Wild Plants and Their Health and Gastronomic Importance en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Humpolíček, Petr
dc.date.accepted 2011-06-01
dc.description.abstract-translated Purpose of the thesis was to define the problems of edible flowers, specifically meadow flowers. In the thesis are characterized plants for the perspective of medical and culinary: chicory, dandelion, elder, daisy daisies, clover, meadow sage, sorrel, sour, violet cress, chives and salsify. The practical part evaluates : antimicrobial activity, content polyfenolytiction and antioxidant activities of these edible flowers. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21574
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
svobodová_2011_dp.pdf 2.841Mb PDF View/Open
svobodová_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
svobodová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account