dc.contributor.advisor |
Míšková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Svobodová, Kateřina
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T15:19:35Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T15:19:35Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/15951
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce se zabývá problematikou jednotlivých rodů bakterií mléčného kvašení a měkkých zrajících sýrů. Jsou zde popsány fyziologické i biochemické charakteristiky vybraných zástupců těchto mikroorganizmů, možné metody jejich identifikace a dále technologická výroba sýrů. Cílem této práce bylo zaměřit se na bakterie mléčného kvašení v měkkých zrajících sýrech. Mikroorganizmy byly izolovány z povrchu i zevnitř šesti druhů sýrů. Na základě morfologických a biochemických testů byla provedena jejich charakterizace. |
cs |
dc.format |
77 |
cs |
dc.format.extent |
2133572 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Bakterie mléčného kvašení
|
cs |
dc.subject |
měkké zrající sýry
|
cs |
dc.subject |
Lactic acid bacteria
|
en |
dc.subject |
soft ripened cheese
|
en |
dc.title |
Izolace a identifikace bakterií mléčného kvašení z měkkých zrajících sýrů |
cs |
dc.title.alternative |
Isolation and Identification of Lactic Acid Bacteria from Smear-ripened Soft Cheese |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2011-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work is concerned with problems of the various genera of lactic acid bacteria and soft-ripened cheese. There are described physiological and biochemical characteristics of selected representatives of these microorganisms, the possible methods of their identifying and further technological production of cheese. The aim of this study was to focus on lactic acid bacteria in soft ripened cheese. Microorganisms were isolated from the surface and within of six kinds of cheese. Their characterization were performed based on morphological and biochemical tests. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
21589
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
B |
|