Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích rýže

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích rýže

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lazárková, Zuzana
dc.contributor.author Pavlátová, Viktorie
dc.date.accessioned 2012-03-09T16:08:57Z
dc.date.available 2012-03-09T16:08:57Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15995
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá popisem rýže z hlediska botanického a chemického, pozornost byla věnována zejména aminokyselinám. Prakticky byl stanoven obsah vlhkosti vážkovou metodou, obsah popelovin spálením v muflové peci a celkový obsah dusíkatých látek pomocí Kjeldahlovy metody. Obsah aminokyselin byl po hydrolýze bílkovin stanoven iontově-výměnnou kapalinovou chromatografií. cs
dc.format 64 s. cs
dc.format.extent 1091635 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject rýže cs
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject dusíkaté látky cs
dc.subject popel cs
dc.subject vlhkost cs
dc.subject lyzin cs
dc.subject kyselina glutamová cs
dc.subject index esenciálních aminokyselin cs
dc.subject rice en
dc.subject amino acids en
dc.subject nitrogen compounds en
dc.subject ash en
dc.subject moisture en
dc.subject lysine en
dc.subject glutamic acid en
dc.subject essential amino acid index en
dc.title Stanovení obsahu aminokyselin ve vybraných druzích rýže cs
dc.title.alternative Determination of Amino Acids in Selected Types of Rice en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Sumczynski, Daniela
dc.date.accepted 2011-06-02
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the description of rice in term of botanical and chemical, attention was paid to the amino acids. Moisture content was determined by the gravimetric method, ash content by burning in a muffle furnace and total nitrogen content using Kjeldahl method. Amino acid content was determined after hydrolysis of proteins by ion-exchange chromatography. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22636
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
pavlátová_2011_dp.pdf 1.041Mb PDF View/Open
pavlátová_2011_vp.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open
pavlátová_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account