Antioxidační vlastnosti odrůd dřínu, jeřábu a bezu.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Antioxidační vlastnosti odrůd dřínu, jeřábu a bezu.

Show full item record

No preview available
Title: Antioxidační vlastnosti odrůd dřínu, jeřábu a bezu.
Author: Marek, Petr
Advisor: Rop, Otakar
Abstract: Diplomová práce se zabývá celkovým obsahem polyfenolů a antioxidantů v netradičních druzích ovoce, konkrétně v plodech dřínu, jeřábu a bezu. Tyto uvedené druhy netradičního ovoce se vyznačují vysokým obsahem biologicky aktivních látek, především polyfenolů a antioxidantů. Teoretická část této diplomové práce se zabývá popisem daného ovoce, jeho botanickou charakteristikou, pěstováním, chemickým složením daného ovoce, popisem nejvýznamnějších odrůd a využitím ovoce v potravinářském průmyslu. V této části práce jsou podrobně rozebrány výše zmíněné netradiční druhy ovoce (dřín, jeřáb a bez). V praktické části jsou vyhodnoceny údaje o celkových polyfenolech a antioxidantech získané z laboratorní analýzy. Tyto získané údaje jsou dále zpracovány do přehledných grafů a konfrontovány s odbornou literaturou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16602
Date: 2011-08-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: D 22630


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
marek_2011_dp.pdf 5.919Mb PDF View/Open
marek_2011_vp.doc 97Kb Microsoft Word View/Open
marek_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account