Vývoj vybraných analytických ukazatelů piva v průběhu technologického procesu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vývoj vybraných analytických ukazatelů piva v průběhu technologického procesu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Fanta, Jiří
dc.date.accessioned 2012-03-11T09:13:06Z
dc.date.available 2012-03-11T09:13:06Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/17898
dc.description.abstract Práce se zabývá metodami vhodnými ke stanovení antioxidační kapacity piva, metodami vhodnými ke stanovení polyfenolů v pivu a popisem mikrobiologie pivovarské výroby. Práce obsahuje popis technologického procesu výroby piva a chemické složení piva, sladu a chmele. V experimentální části byly analyzovány vzorky piv na celkovou antioxidační kapacitu a na celkové polyfenoly. Anylýzy byly doplněny jednoduchými mirobiologickými rozbory. cs
dc.format 92 s. cs
dc.format.extent 2664133 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Slad cs
dc.subject chmel cs
dc.subject pivo cs
dc.subject technologie cs
dc.subject spektrofotometr cs
dc.subject antioxidační kapacita cs
dc.subject polyfenoly cs
dc.subject mikrobiologie cs
dc.subject kvasinky cs
dc.subject Malt en
dc.subject hops en
dc.subject beer en
dc.subject technology en
dc.subject spectrophotometer en
dc.subject antioxidant capacity en
dc.subject polyphenols en
dc.subject microbiology en
dc.subject yeast en
dc.title Vývoj vybraných analytických ukazatelů piva v průběhu technologického procesu cs
dc.title.alternative Progression of Selected Analytical Indicators of Beer during the Technological Process en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Fic, Vlastimil
dc.date.accepted 2011-06-01
dc.description.abstract-translated Theses deal with methods to determinate antioxidant capacity of beer, methods to determinate polyphenols in beer and with description of microbiology of brewery. Theses contains description technological process of brewing and chemical composition of beer, malt and hops. In experimental part were analyzed samples of beer for total antioxidant capacity and total polyphenols. Analysis were completed with simple microbiology tests. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 21414
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
fanta_2011_dp.pdf 2.540Mb PDF View/Open
fanta_2011_vp.pdf 59.54Kb PDF View/Open
fanta_2011_op.doc 93.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account