Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v plodnicích vyšších hub

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v plodnicích vyšších hub

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v plodnicích vyšších hub
Author: Březovská, Silvie
Advisor: Mlček, Jiří
Abstract: Cílem mé diplomové práce bylo zjistit množství celkových polyfenolů ve vybraných basidiomycet, které byly sbírány převážně v lokalitách moravskoslezského kraje. Dále byla sledována antioxidační aktivita. Výsledné hodnoty byly porovnávány a vyhodnocovány. Jako basidiomyceta s největším množstvím polyfenolů byla vyhodnocena Čirůvka fialová (Lepista nuda) a Hřib hnědý (Boletus badius) v mraženém stavu a Hřib hnědý (Boletus badius) a Pýchavka obecná (Lycoperdon perlatum) ve stavu sušeném. Největší antioxidační aktivitu jsem zjistila u Hřibu hnědého (Boletus badius) a Bedle červenající (Macrolepiota procera) jak u konzervace mražením tak i sušením.
URI: http://hdl.handle.net/10563/17960
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 20063


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
březovská_2011_dp.pdf 3.142Mb PDF View/Open
březovská_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
březovská_2011_op.doc 91Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account