Stanovení fenolických látek a antioxidační aktivity u cereálií

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení fenolických látek a antioxidační aktivity u cereálií

Show full item record

No preview available
Title: Stanovení fenolických látek a antioxidační aktivity u cereálií
Author: Mrázová, Eva
Advisor: Sumczynski, Daniela
Abstract: Diplomová práce byla zaměřena na studium obsahu fenolických látek a celkové antioxidační aktivity v obilovinách (př. kamut, grünkern, špaldové kernotto, pšenice špalda, rýže natural, aj.). Fenolické látky byly stanoveny spektrofotometricky s pomocí Folinova činidla. Antioxidační aktivita byla stanovena pomocí metod ABTS a DPPH. Nejvyšší obsah celkových polyfenolů a nejvyšší antioxidační aktivita v analyzovaných vzorcích byla naměřen v rýži natural.
URI: http://hdl.handle.net/10563/18193
Date: 2011-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 22632


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
mrázová_2011_dp.pdf 3.194Mb PDF View/Open
mrázová_2011_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
mrázová_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account