Izolace a stanovení B-komplexu v netradičních obilovinách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Izolace a stanovení B-komplexu v netradičních obilovinách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sumczynski, Daniela
dc.contributor.author Bieleszová, Veronika
dc.date.accessioned 2012-03-11T12:52:54Z
dc.date.available 2012-03-11T12:52:54Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/18222
dc.description.abstract Hlavním cílem diplomové práce bylo izolovat a stanovit vitaminy skupiny B v netradičních cereáliích, které byly následně analyzovány metodou HPLC s UV detekcí. Separace pro-běhla na koloně Supelcosil LC 8 (15 cm x 4,6 mm; 5 ?m). Mobilní fáze byla složena z metanolu a 0,12 mol.dm-3 CH3COONa. Eluce proběhla gradientově, průtok byl 0,8 ml.min-1. Uvedená metodika byla aplikovaná na 15 různých druhů cereálií. cs
dc.format 79 s. cs
dc.format.extent 2343795 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vitamin B cs
dc.subject cereálie cs
dc.subject chromatografie cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject vitamin B en
dc.subject cereals en
dc.subject chromatography en
dc.subject HPLC en
dc.title Izolace a stanovení B-komplexu v netradičních obilovinách cs
dc.title.alternative Isolation and Determination of B-Complex in Non-traditional Cereals en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2011-06-02
dc.description.abstract-translated The main purpose of this thesis was the isolation and determination of the vitamins B in cereals. Cereals were analyzed by the HPLC method with UV detection. Separation was performed on column Supelcosil LC 8 (15 cm x 4,6 mm; 5 ?m). As a mobile phase metha-nol and 0.12 mol.dm-3 CH3COONa was used. Elution passed in gradient mode, selected flow rate was 0,8 ml.min-1. This method was applied on fifteen different types of cereals. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22598
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
bieleszová_2011_dp.pdf 2.235Mb PDF View/Open
bieleszová_2011_vp.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open
bieleszová_2011_op.doc 89.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account